Op zoek naar een snelle maaltijd? Deze heerlijke biefstuk en gebakken aardappeltjes staan binnen no-time op tafel. Mmmm, lekker!
20 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
683 kcal per portie
Hoe maak ik Biefstuk uit de pan met gesmoorde uien, gemengde salade en gebakken aardappeltjes?
- 450 g CêlaVíta Oma’s Opbak Aardappelen
- 2 el zonnebloemolie
- Zout en peper, naar smaak
- 2 biefstukken à 120 g stuk, op kamertemperatuur
- 1 el roomboter
- 2 el zonnebloemolie
- 2 grote uien, in ringen gesneden
- 150 g gemengde salade
- ¼ komkommer, in plakjes
- 1 tomaat, in partjes
- 2 el croutons
- 1-2 el salade dressing, naar keus
Bereiden
Stap 1: Verwarm de airfryer voor op 180°C. Bak Oma’s Opbak Aardappelen naar aanwijzing op de verpakking in 1 el zonnebloemolie goudbruin. Breng de aardappelen op smaak met zout en peper.
Stap 2: Voeg wat zout en peper rondom de biefstukken. Verhit een bakpan met een klontje roomboter en 1 el zonnebloemolie. Bak de biefstukken 2-4 minuten aan beide zijden, afhankelijk van de garing die je wil bereiken. Leg de biefstukken op een bord afgedekt met aluminiumfolie om te rusten. Gebruik de bakpan daarna om de uien rustig in te bakken tot ze goudbruin en zacht zijn. Blus de uien tussendoor af met 2 el water om ze wat sneller gaar te krijgen.
Stap 3: Terwijl de aardappelen en uien bakken, kan er een salade gemaakt worden van sla, komkommer, tomaat en croutons. Maak de salade af met een dressing.
Serveer de biefstuk met de gesmoorde uien, salade en gebakken aardappels.
Tip: De aardappelen kunnen ook gebakken worden in de pan, oven of frituur.