De beste tips om krieltjes snel perfect gaar en krokant te bakken

Herken je dat ook? Dat je krieltjes in de koekenpan doet en deze na 10, of soms 20 minuten nog steeds hard zijn? Of dat ze inmiddels zwart zijn geworden? Nou, je bent echt niet de enige. Maar met deze tips gaat het zeker lukken!

De Krokante Mini-krieltjes van CêlaVíta

De Krokante Mini-krieltjes van CêlaVíta dus. Op de verpakking staat dat ze binnen 10 minuten perfect krokant bakken. Ik heb het getest met een timer er naast en ze waren inderdaad precies na 10 minuten mooi goudbruin en goed gaar van binnen! Waarom het met deze Mini-Krieltjes wel lukt? De krieltjes hebben een licht gekruid paneerlaagje (dat overigens glutenvrij is) waardoor ze tijdens het bakken extra krokant worden. En omdat ze dus al 100% zijn voorgegaard, zijn ze niet meer hard van binnen. Maar ook weer niet te zacht, ze behouden hun lekkere bite. Precies goed dus! Daarnaast bevatten ze geen conserveermiddelen of allergenen, wat natuurlijk ook fijn is om te weten.

En wie nu nog steeds twijfelt daag ik uit om het zelf te proberen, en het gaat echt lukken! Trust me. Hieronder vind je nog wat tips om de normale krieltjes goed gaar te krijgen!

In de magnetron

Doe de ‘gewone’ voorverpakte krieltjes voordat ze de pan in gaan een paar minuten in de magnetron. Dit kan vaak door wat gaatjes te prikken in de verpakking of door ze in een magnetron bakje te doen met een klein beetje water. Zet ze ongeveer 5 minuutjes in de magnetron en bak ze daarna krokant in de pan.

Dep de krieltjes droog

Dep de krieltjes van te voren droog met een keukenpapiertje. Hierdoor krijg je minder vocht in de pan en een krokanter resultaat. Bij de nieuwe Krokante Mini-krieltjes van CêlaVíta zit er dus al een paneerlaagje omheen waardoor dit niet nodig is.

Geef de krieltjes de ruimte

Gebruik een pan die groot genoeg is om de krieltjes de ruimte te geven om lekker te bakken en te rollen. Ook kan de temperatuur zich zo beter tussen de aardappeltjes verdelen waardoor de aardappels sneller gaar worden.

Gouden combinatie

Gebruik een combinatie van olijfolie en boter om ze in te bakken. De boter geeft een mooi gouden kleurtje aan de aardappel maar kan snel verbranden. Olijfolie voorkomt dit en kan op hogere temperatuur worden verhit. Je hebt dus beide voordelen in één. Verwarm de pan goed voor waardoor ze meteen een lekker korstje krijgen. Zet na een paar minuten het vuur lager en laat ze nog van binnen garen.