CelaVita Bakaardappelen
CelaVita Bakaardappelen CelaVita Bakaardappelen

Hoe bak jij de lekkerste aardappeltjes?

CelaVita Bakaardappelen
CelaVita Bakaardappelen

Nederland bakt het liefst met CêlaVíta

We selecteren de lekkerste aardappelen, wassen ze in eigen Veluws bronwater, schillen ze met behulp van stoom voor optimaal behoud van vitamines. Wij hebben ze al kort voor je voorgekookt, zodat jij er in de pan het beste resultaat van maakt! Lekker omschudden maar.

Wij hebben voor jou een speciale omschud-playlist samengesteld, die je kunt beluisteren tijdens het bakken. Jij weet nu precies wanneer je moet schudden met de pan (en met je heupen) om de lekkerste aardappeltjes te krijgen!

CelaVita Bakaardappelen CelaVita Bakaardappelen

Al je vragen over bakken

 • Welke kruiden zijn lekker voor gebakken aardappelen?

  Gebakken aardappelen kruiden is heel eenvoudig en het zorgt ervoor dat je weer eens wat anders op tafel zet. We hebben een aantal kruidencombinaties voor je op een rijtje gezet, zodat je jouw aardappeltjes of krieltjes van een heerlijke, verrassende smaak kunt voorzien. Voor de meeste smaak kruid je de gebakken aardappelen met verse kruiden, maar ook gedroogde kruiden zullen zorgen voor een smaakvol resultaat.

  Lekkere kruiden(combinaties) om je gebakken aardappeltjes of krieltjes op smaak te brengen zijn:

  • Rozemarijn, knoflook en zeezout
  • Tijm en zeezout
  • Paprikapoeder
  • Kerriepoeder, rozemarijn en tijm
  • Dille en limoen
  • Peterselie, bieslook en knoflook

  Geen inspiratie of niet de juiste kruiden in huis? In plaats van zelf aardappelschijfjes of krieltjes kruiden, kun je ook kiezen voor onze voorgekruide producten.

 • Hoe bak je aardappeltjes krokant?

  Jij wilt je aardappels krokant bakken? Dé ultieme tip is omschudden! En dat omschudden doe je niet met een spatel, want dan beschadig je de aardappeltjes. Hoe bak je je aardappels of krieltjes dan wel krokant? Je houdt de steel van de koekenpan stevig vast en duwt snel de pan naar voren, kantelt de achterkant iets naar je toe en trekt de pan met een rukje terug zodat de aardappeltjes omhoog springen. Je ziet de aardappeltjes of krieltjes omhoog vliegen en in de lucht omdraaien. Oefening baart kunst natuurlijk! Even een lekkere omschud-playlist aan en het aardappelschijfjes, partjes of krieltjes krokant bakken gaat je gegarandeerd lukken!

  Spotify playlist
 • Hoe maak je gebakken aardappelen?

  Wat is nu de makkelijkste en beste manier om aardappelen te bakken? Wij hebben al veel werk voor je uit handen genomen, door de aardappels te schillen, voor te koken, te snijden en soms al te kruiden. Het enige wat jij hoeft te doen is bakken. Maar hoe bak je aardappelen?

  1. Plaats je pan op het vuur en laat deze warm worden.
  2. Voeg ongeveer 30 gram margarine toe aan de warme pan (of ga voor een combinatie van margarine en olijfolie).
  3. Met een stukje keukenrol dep je de aardappeltjes droog. Dit voorkomt spetteren in de pan.
  4. Wanneer de margarine op temperatuur is, zet je het vuur hoog en voeg je de aardappeltjes voorzichtig toe.
  5. Schud de aardappeltjes regelmatig om voor een krokant resultaat. Gebruik hierbij zo min mogelijk een spatel, want dat beschadigt de krokante aardappeltjes.
  6. Bak de aardappeltjes eerst op hoog vuur voor een krokante buitenkant. Wanneer de aardappeltjes verkleuren, zet je het vuur half/laag en bak je nog even door om de aardappeltjes van binnen gaar te krijgen. De totale baktijd is ca. 8-14 minuten, afhankelijk van welk formaat aardappel je hebt.
  7. Prik voorzichtig met een vork in de gebakken aardappelen als de bereidingstijd voorbij is. Gaat de vork er makkelijk in & uit, dan zijn je aardappeltjes gaar!
 • Hoe kun je gebakken aardappelen bewaren?

  Gebakken aardappelen bewaren, wat is eigenlijk de beste plek? En op welke temperatuur kun je gebakken aardappels het beste bewaren? Uit ervaring weten we dat veel mensen aardappelen op een verkeerde plek bewaren.

  • Ongebakken, CêlaVíta aardappeltjes bewaren
   De beste plek voor het bewaren van onze aardappeltjes is op de onderste plank in de koelkast, direct boven de groentela. Dit is namelijk de koudste plek in de koelkast. Je kunt de aardappelen daar bewaren tot de THT-datum op de verpakking. Een aangebroken verpakking met aardappelen bewaar je op dezelfde plek. We adviseren de aangebroken verpakking met aardappeltjes binnen een dag te consumeren. Ongeschilde aardappels, waar je zelf bijvoorbeeld friet van snijdt, bewaar je op een koele donkere plek, buiten de koelkast.
  • Gebakken aardappelen bewaren voor een later moment
   Heb je gebakken aardappeltjes over, bewaar deze dan gerust voor een later moment! Zorg dat de aardappeltjes eerst buiten de koelkast in maximaal 2 uur afkoelen en bewaar ze vervolgens afgesloten in de koelkast. Consumeer de aardappeltjes binnen 24 uur.
 • Welke groente is lekker bij gebakken aardappelen?

  Gebakken aardappelen met groente is een maaltijd die bij veel huishoudens elke week op tafel komt te staan. Logisch, want gebakken aardappelen met groente is een heerlijke combinatie, die zo op tafel staat en die door bijna iedereen lekker gevonden wordt. Maar welke groente is lekker bij gebakken krieltjes of partjes? Deze vraag kent meerder antwoorden, want er zijn ontzettend veel groenten die heerlijk combineren met gebakken aardappelen. We hebben enorm veel recepten met allerlei groenten voor je op een rij gezet, dus of je nu op zoek bent naar een traditioneel recept of een verrassende combinatie, lekker wordt het zeker!

 • Wat is lekker bij gebakken aardappelen?

  Je wilt niet altijd hetzelfde op tafel zetten naast je gebakken aardappeltjes. Dus ben je op zoek naar antwoord op de vraag wat eten we bij gebakken aardappelen? Ga jij voor gekookte groente of toch liever een salade? Of pak jij de wokpan erbij? Kijken we naar de meeste verkochte groenten van Nederland (bron: Voedingscentrum), dan zien we in de top 3 sla, tomaat en komkommer staan. Paprika volgt op plek 4 en daarna kiest Nederland voor roerbakgroenten. Kortom, ons antwoord op de vraag ‘wat te eten bij gebakken aardappelen?’ is vandaag een lekkere salade met je aardappeltjes of een heerlijk roerbakgerecht mét gebakken aardappeltjes.

 • Aardappeltjes bakken in olijfolie of boter?

  Wij krijgen regelmatig de vraag “moet je aardappels bakken in boter of olijfolie?”. Hoewel er geen gouden regel voor het bakken van aardappels in olijfolie of boter is, leert onze ervaring dat een combinatie van deze twee voor het beste bakresultaat zorgt. Olie kan goed tegen hitte en zorgt voor een mooi krokant randje. Hier bak je de aardappeltjes mooi krokant in de eerste minuten op hoog vuur. Boter zorgt voor een romige smaak. Uiteraard is roomboter het lekkerst maar deze verbrandt bij hoog vuur. Om die reden kun je ook kiezen voor margarine. Kortom: je bakt je aardappeltjes het best in olie én boter!

 • Hoeveel gebakken aardappelen per persoon?

  Vind jij het ook lastig om te bepalen hoeveel gebakken aardappelen per persoon op tafel gezet moeten worden? Het verschilt natuurlijk per persoon hoeveel er gegeten wordt. Ook is het aantal gebakken aardappelen dat een goede portie vormt, afhankelijk van wat er bij de gebakken aardappelen geserveerd wordt. Als het gaat om hoeveel gram aardappelschijfjes per persoon, houden wij bij CêlaVíta meestal een portiegrootte van ongeveer 200 gram per persoon aan. Het zelfde geldt voor gebakken aardappeltjes of krieltjes. Ervaring leert wel dat de hoeveelheid gebakken aardappeltjes per persoon vaak wat lager ligt als het gecombineerd wordt met bijvoorbeeld flink wat roerbakgroenten. De 200 gram is dan ook een referentie inname. Op de website van het Voedingscentrum staat een handige tool om jouw ideale portiegrootte te berekenen.

CelaVita Bakaardappelen

CêlaVíta opbak aardappelen

Vroeger als het een feest was, dan werden de aardappeltje opgebakken. We zorgen ervoor dat het elke dag een feest kan zijn. Het voorwerk is gedaan, je hoeft alleen nog maar even… inderdaad, te bakken. Simpel, maar o zo lekker.

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?