Oma’s kruimige aardappelen komen goed van pas bij het maken van deze heerlijk smeuïge stamppot. Wie zegt nog dat stamppot saai is? Geef ze van pompoen!
Dit recept is gemaakt en gefotografeerd door Diesna Loomans. Wil je zien hoe je het maakt, bekijk dan haar vlog.
30 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
Hoe maak ik andijviestamppot met pompoen?
- 1 verpakking CêlaVíta Oma’s kruimige aardappelen (900 gram)
- 1 zak gesneden andijvie (500g)
- 1 zakje Pompoen-stukjes (400g)
- Vegetarische Gerookte Speckjes (De vegetarische slager)
- Vegetarische Bratwurst (De vegetarische slager)
- Jus (knorr jus met uitjes) Dit juspoeder heeft het keurmerk van de vegetariërsbond, wat betekent dat het aroma geen vleesextract bevat.
- Peper en zout
Voorbereiden
Stap 1: Doe de aardappelen in de pan water en kook ze in ca. 12-14 minuten gaar.
Bereiden
Stap 2: Verhit de koekenpan met olie en bak de spekjes. Deze moeten lekker goed doorbakken zijn. De worstjes kun je er ook prima bij bakken als het er maar 2 zijn.
Stap 3: Voeg de pompoen stukjes toe aan de aardappels en laat dit bij elkaar koken.
Stap 4: Wanneer alles al bijna klaar is (na zo’n 8 minuten) bereid je de jus volgens de verpakking.
Stap 5: De andijvie kun je op het einde toevoegen aan de aardappeltjes. Dit kun je voor of na het afgieten doen.
Stap 6: De aardappels, pompoen en andijvie prak je helemaal door elkaar, voeg naar smaak wat peper en zout toe. Schep de stamppot op een bord, strooi de spekjes er overheen en maak een kuiltje voor de jus. Worstje erbij en eet smakelijk!
Tip: Ook lekker met geraspte kaas, voeg dit bij het ‘stampen’ toe.