andijviestamppot met mango en perzik

Voeg een verrassend detail toe aan je stamppot met mango en perzik. Stamppot met fruit? Jazeker! Wedden dat de kids er dol op zijn?

Dit recept is bedacht door Alina van Marsbergen en is één van de drie winnende recepten van de CêlaVíta stamppot-wedstrijd.

4 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik andijviestamppot met mango en perzik?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Oma’s Kruimige Kookaardappelen (900 gram)
  • 500 gram vers gesneden andijvie
  • 125 gram ongezouten cashewnoten
  • 375 gram kipfilet
  • 1 verse mango
  • 5 perziken (vers of uit blik)
  • Cajunkruiden
  • 50 gram roomboter
  • 2 dl melk

Voorbereiden

Stap 1: Doe de aardappels in een pan en voeg een laagje water toe. Breng de aardappels met evt. wat zout aan de kook en kook de aardappels in ca. 16-18 minuten gaar.

Bereiden

Stap 2: Snijd de kip in stukjes en bak dit samen met de cajunkruiden gaar.

Stap 3: Schil en snijd de mango en perzik in blokjes

Stap 4: Giet de aardappels af en pureer ze met de melk en boter.

Stap 5: Voeg de gebakken kip toe aan de aardappels en roer goed door.

Stap 6: Voeg de andijvie, de stukjes mango, perzik en de cashewnoten toe aan de stamppot. Meng alles goed door elkaar.

Variatietip: hier komt de tip.

Misschien vind je dit ook wel lekker