We houden ervan om frieten van een klein culinair sausje te voorzien. Dipje in dit geval. We gebruiken de populariteit van de avocado en hebben er een dip van gemaakt.
40 minuten bereidingstijd
Bijgerecht/Borrel
545 kcal per portie
Ambachtelijke friet met avocadodip
- CêlaVíta robuust gesneden frites (700 gram)
- 2 avocado’s (rijp)
- 1 eetlepel limoensap
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 3 eetlepels mayonaise
Voorbereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de friet gelijkmatig over de plaat. Na 15 minuten de friet omschudden, daarna de friet nog 10-15 minuten in de oven bakken tot de friet goudgeel is.
Tip: De friet kan ook perfect bereid worden in de airfryer.
Bereiden
Stap 2: Maak ondertussen de avocado’s schoon. Halveer ze en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer het vruchtvlees met het limoensap. Pers de knoflook boven de avocado uit. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snij de peper in hele kleine stukjes.
Stap 3: Meng de avocado met de peper en de mayonaise. Breng op smaak met zout en eventueel wat limoensap.
Stap 4: Serveer de frites met de avocadomayonaise.
Variatietip:
Tip 1: Leg de friet op een grote schaal en zet de avocadomayonaise in het midden. Zo kan iedereen lekker dippen!
Tip 2: De friet kan ook perfect bereid worden in de airfyer!