Airfryer baktijden

De aardappeltjes van CêlaVíta zijn uitermate geschikt voor bereiding in de Airfryer of Actifryer. Bekijk hier wat de juiste baktijd is van jouw favoriete aardappel, in de Airfryer.

De aardappel en de airfryer zijn een gouden duo. Er zijn niet voor niets zoveel airfryer recepten met aardappel te vinden. De airfryer is een oven en een frituurpan in een. Het voordeel daarvan is dat je er veel verschillende gerechten in kunt bereiden. Op deze pagina vind je veel inspiratie voor het bereiden van aardappels met de airfryer. Wil je graag een compleet Airfyerrecept?

 Bekijk hier de lekkerste airfryer-recepten.

In onderstaand overzicht staan alle bereidingstijden van onze aardappeltjes voor in de Airfryer:

Robuuste Friet

Actifryer: Doe de friet in de Actifryer, verdeel 1 eetlepel olie over 700 gram friet en bak de friet in 18-20 minuten goudgeel. (voor 350 gram friet is een halve eetlepel olie voldoende).
Airfryer: Verwarm de Airfryer voor op 170°C. Doe de friet in een grote schaal, besprenkel ze met 1 eetlepel olie en schud ze. Plaats de friet in de mand van de Airfryer. Na 10 minuten in de Airfryer de friet even omschudden, daarna nog 8-10 minuten doorbakken tot de friet goudgeel is.

Friet met schil

Actifryer: Doe de friet in de Actifryer, verdeel 1 eetlepel olie over 700 gram friet en bak de friet in 18-20 minuten goudgeel. (voor 350 gram friet is een halve eetlepel olie voldoende).
Airfryer: Verwarm de Airfryer voor op 170°C. Doe de friet in een grote schaal, besprenkel ze met 1 eetlepel olie en schud ze. Plaats de friet in de mand van de Airfryer. Na 10 minuten in de Airfryer de friet even omschudden, daarna nog 8-10 minuten doorbakken tot de friet goudgeel is. (voor 350 gram friet is een halve eetlepel olie voldoende).

Oma’s Opbakaardappeltjes

Airfryer: Verwarm de Aifryer op 180°C. Meng 450 gram aardappeltjes met een eetlepel zonnebloem olie (± 5 gram) en bak 18 minuten (bak 700 gram in 20 minuten). Halverwege de baktijd de aardappeltjes even omschudden.
Actifryer: Meng 450 gram aardappeltjes met een eetlepel zonnebloemolie (± 5 gram). Bak de aardappeltjes gedurende 24 minuten in de Actifryer (bak 700 gram in 26 minuten).

Mini-Krieltjes

Airfryer: Verwarm de Aifryer op 200°C. Meng 450 gram krieltjes met een eetlepel zonnebloem olie (± 5 gram) en bak 14-15 minuten. (bak 700 gram in 16 minuten). Halverwege de baktijd de aardappeltjes even omschudden.
Actifryer: Meng 700 gram krieltjes met een eetlepel zonnebloemolie (± 5 gram). Bak de krieltjes gedurende 22 minuten in de Actifryer (bak 700 gram in 24 minuten).

 

Wokjes

Airfryer: Verwarm de Aifryer op 190°C. Meng 450 gram aardappeltjes met een eetlepel zonnebloem olie (± 5 gram) en bak 16 minuten. Halverwege de baktijd de aardappeltjes even omschudden.
Actifryer: Meng 450 gram aardappeltjes met een eetlepel zonnebloemolie (± 5 gram). Bak de aardappeltjes gedurende 24 minuten in de Actifryer.

Krokante mini-krieltjes

Airfryer: Verwarm de Aifryer op 200°C en bak de aardappeltjes 15 minuten. Regelmatig omschudden.
Actifryer: Meng de krieltjes met een eetlepel zonnebloemolie (± 5 gram). Bak de krieltjes gedurende 22 minuten in de Actifryer.

Krieltjes

Airfryer: Verwarm de Aifryer op 180°C. Meng 700 gram Krieltjes met een eetlepel zonnebloem olie (± 5 gram) en bak 14-15 minuten. Halverwege de baktijd de aardappeltjes even omschudden. Bij de helft van de hoeveelheid mag dezelfde bereidingswijze aangehouden worden.
Actifryer: Meng 700 gram Krieltjes met een eetlepel zonnebloemolie (± 5 gram). Bak de aardappeltjes gedurende 20 minuten in de Actifryer. Bij de helft van de hoeveelheid hebben de aardappeltjes maar 18 minuten in de Actifryer nodig.

Aardappelschijfjes

Airfryer: Verwarm de Aifryer op 180°C. Snijd de aardappel in schijfjes en meng ca. 700 gram schijfjes met een eetlepel zonnebloem olie (± 5 gram) en bak 18 minuten. Halverwege de baktijd de aardappeltjes even omschudden. Bij de helft van de verpakking (350 gram) 14 minuten bakken.
Actifryer:  Snijd de aardappel in schijfjes en meng 700 gram schijfjes met een eetlepel zonnebloemolie (± 5 gram). Bak de krieltjes gedurende 23 minuten in de Actifryer. Bij de helft van de verpakking 22 minuten aanhouden.

Partjes in de schil

Airfryer: Verwarm de Aifryer op 190°C. Meng 450 gram aardappeltjes met een eetlepel zonnebloem olie (± 5 gram) en bak 18 minuten. Regelmatig omschudden.
Actifryer: Meng 450 gram aardappeltjes met een eetlepel zonnebloemolie (± 5 gram). Bak de aardappeltjes gedurende 24 minuten in de Actifryer.

Dobbeltjes met frietkruiden

Airfryer: Verwarm de Aifryer op 200°C. Meng 800 gram aardappeltjes met een eetlepel zonnebloem olie (± 5 gram) en bak 14 minuten. Halverwege de baktijd de aardappeltjes even omschudden.
Actifryer: Meng 800 gram aardappeltjes met een eetlepel zonnebloemolie (± 5 gram). Bak de aardappeltjes gedurende 24 minuten in de Actifryer.

Smaak van kruiden Basilicum Knoflook

Airfryer: Verwarm de Aifryer op 200°C. Meng 450 gram aardappeltjes met een eetlepel zonnebloem olie (± 5 gram) en bak 14 minuten. Halverwege de baktijd de aardappeltjes even omschudden.
Actifryer: Meng 450 gram aardappeltjes met een eetlepel zonnebloemolie (± 5 gram). Bak de aardappeltjes gedurende 22 minuten in de Actifryer.

Rozemarijn Zeezout Partjes in de schil

Airfryer: Verwarm de Aifryer op 180°C. Bak de aardappeltjes gedurende 16 minuten. Halverwege de baktijd de aardappeltjes even omschudden.
Actifryer: Bak de aardappeltjes gedurende 20 minuten in de Actifryer.