Ga naar de inhoud
`
Airfryer aardappeltjes met spekjes, ui en doperwtjes
Sta je niet te boek als keukenprins(es), dan is dit airfryer gerecht ideaal. Heerlijk knapperige aardappeltjes met spekjes, ui en verrassend: de doperwt. Het wordt de prins(es) op de erwt vanavond.
Bijgerecht
2 personen
30 minuten
Ingrediënten:
Product
  • 225 gram CêlaVíta oma’s opbakaardappeltjes (verpakking 450 gram)
  • 1 rode ui
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 400 gram doperwten (uit de vriezer)
Bereidingswijze

Voorbereiden

 

Stap 1:

Verwarm de airfryer voor op 175°C. Pel de ui en snipper deze grof.

 

Bereiden

 

Stap 2:

Meng de ui en de spekblokjes door de aardappeltjes.

 

Tip:

Je kunt de spekblokjes ook vervangen door hamreepjes.

 

Stap 3:

Bak de aardappeltjes in ca. 20 minuten gaar en goudbruin in de airfryer. Halverwege een keer omschudden.

 

Stap 4:

Spoel de bevroren doperwten af onder de warme kraan zodat ze ontdooien en warm worden. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Verwarm de doperwten de laatste 5 minuten mee met de aardappeltjes. Schep ze even om.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker