Aardappeltortilla uit de airfryer

Behoefte aan Spaanse sferen in je huis, maar geen tijd om te reizen? Maak dan deze aardappeltortilla en binnen 25 minuten kun je aan tafel. Tot die tijd mag er gedanst worden!

2 personen

25 minuten bereidingstijd

bijgerecht

235 kcal per portie

Hoe maak ik Aardappeltortilla uit de airfryer?

Ingrediënten

Verse opbak aardappeltjes
  • ½ verpakking Oma’s opbakaardappeltjes
  • ½ rode ui
  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • Mespunt (gerookt) paprikapoeder

Extra nodig:

Ovenschaal voor de airfryer

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de airfryer voor op 175 °C. Pel en snipper de ui. Snij de tomaten in parten. Snij de zaadjes eruit (deze worden niet gebruikt). Snij het tomatenvruchtvlees in blokjes.

Tip: In plaats van tomaat kun je ook doperwten of restje gekookte sperzieboontjes gebruiken

Stap 2: Klop de eieren los met peper, zout en paprikapoeder in een grote schaal.

Stap 3: Meng de aardappels, ui en tomaten door de eieren.

Stap 4: Doe het geheel over in de vorm, strijk plat en bak de tortillla in 20 minuten gaar in de airfryer. Serveer in punten met een salade van kropsla.

Misschien vind je dit ook wel lekker