Aardappelsoep: lekker en simpel

Aardappelsoep: een lekkere, snelle en voedzame maaltijd! Heb jij ook zin in een lekkere, voedzame maar ook snelle maaltijd? Dan is aardappelsoep echt een aanrader! Het is ook erg eenvoudig te maken en ook prima van tevoren te maken. Dus ook handig om te bewaren voor een dag dat je niet veel tijd (of zin) hebt om te koken. We hebben een aantal lekkere gevulde soepen voor je op een rijtje gezet:

Lichte maar voedzame aardappel preisoep:

De maaltijdsoep doet het goed voor het sporten. Onze heerlijke kruimige groen(t)e soep van prei en aardappel is een mooi voorbeeld. Niet te zwaar, maar wel voedzaam. Met deze soep komen de echte opscheppers aan hun trekken. En houd je niet van prei: maak de soep dan eens met spinazie!

Rijk gevulde soep met noten:

Soep, soep, soep! Pinda’s, pinda’s, pinda’s! Zeker geen alledaagse combinatie, wel een hele smakelijke. Dus wil je eens experimenteren? Dan staat hieronder het recept in een notendop.

Kruidige groene aardappelsoep

Met soep kun je alle kanten op. Daarom is dit een recept om op het prikbord te hangen. We noemen dit het aardappelgerecht dat nooit in de soep loopt. Lekker als diner, maar ook als voorafje of als lunch

Winter Wonder Aardappelsoep

Alleen op basis van de naam vraagt deze soep er al om door jou gemaakt te worden! Winter Wonder Soep. Ontdek zelf waarom dit gerecht deze naam draagt. Fijn om te weten: de soep kan een dag of drie in de koelkast worden bewaard.

Soms lukt de soep niet helemaal zoals je goed. Is de soep te dik? Of is de soep te waterig? Of vult je soep niet goed genoeg? Wist je dat de aardappel uitkomst kan bieden?

3 tips om je soep nóg lekkerder te maken

Tip 1: Serveer voor een extra romige variant, de aardappelsoep met een schepje creme fraiche.

Tip 2 Wil je de soep wat dikker maken? Voeg tijdens het koken blokjes aardappel toe, ongeveer 1 aardappel per 2 liter soep. Pureer je soep als de kooktijd van de aardappel voorbij is. Goed roeren en genieten maar. Aardappel is overal goed voor!

Tip 3: Ben je bang dat je soep niet genoeg vult? Serveer hem dan met stukjes stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter. De kruidenboter kun je zelf maken door wat roomboter te mengen met verse peterselie en grove korrels zeezout en wat peper (of eventueel wat fijngeperste knoflook).

Met bovengenoemde recepten en tips, valt jouw soepmaaltijd zeker niet in de…..soep! 😉