Aardappelschotel hete bliksem

Vind je het leuk om eens terug te grijpen op een oud Hollandsch gerecht met een nieuwe twist? Deze hete bliksem is gemaakt met fruit. Het fruitvocht houdt de maaltijd langer warm. Handig als je niet precies weet hoe laat het hele gezin aan tafel zit!

Dit recept is een samenwerking met Brendakookt.nl.

2 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Aardappelschotel hete bliksem?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Oma’s Kruimige Aardappelen (500 gram)
  • 2 appels (Goudrenetten)
  • 6 plakjes spek
  • 3 stengels bosui
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje peper en zout

Bereiden

Stap 1: Snijd de aardappelen in blokjes (ongeveer in vieren) en kook ze ca. 10 minuten voor in ruim water.

Stap 2: Schil de appels en snijd deze in blokjes, snijd de bosui in ringen en snijd de plakjes spek in grove stukken.

Tip: Voor een vegetarische hete bliksem ovenschotel laat je de spek weg en voeg je bijvoorbeeld blokjes feta toe.

Stap 3: Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.

Stap 4: Breng de gekookte aardappels op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar. Meng vervolgens de blokjes appel, ringetjes bosui en stukjes spek door de aardappelen.

Stap 5: Verdeel dit mengsel over een ovenschaal en bak de schotel 15 minuten in de oven zodat de aardappeltjes mooi zacht worden.

Misschien vind je dit ook wel lekker