Aardappelschijfjes met kip van de grill

Maak een oer-Hollandse maaltijd met snijbonen, kipfilet en CêlaVíta schijfjes Amerikaanse frietkruiden. Een heerlijk recept voor op een doordeweekse avond, doordat je met weinig ingrediënten een voedzame en lekkere maaltijd op tafel zet.

4 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

425 kcal per portie

Hoe maak ik Aardappelrösti met zalm en venkelsalade?

Ingrediënten

Schijfjes Amerikaanse frietkruiden
  • CêlaVíta schijfjes Amerikaanse frietkruiden 450 gram
  • Kipfilet in de lengte opengesneden
  • Snijbonen
  • Klontje boter
  • Knoflookpoeder
  • Oregano (gedroogd)
  • Ui, fijn gesneden
  • Snufje suiker
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Bereiden

Stap 1: Bereid de aardappelen in de airfryer mooi krokant.

Stap 2: Snijd de kipfilet overlangs open (zodat er een grote platte filet ontstaat).

Stap 3: Snijd de snijbonen in stukken van ca. 2 cm.

Stap 4: Breng de kip op smaak met de knoflook.

Stap 5: Verwarm de olie in een ruime koekenpan en braad de kip in ca. 8 minuten gaar.

Stap 6: Kook de snijbonen samen met de fijngesneden ui kort (ca. 3 minuten koken) en giet af.

Stap 7: Meng het klontje boter, suiker en de oregano door de warme snijbonen.

Stap 8: Serveer als maaltijd.

Misschien vind je dit ook wel lekker