Aardappels uit de oven

Wat eten we vandaag? Dat is natuurlijk elke dag weer anders. Maar hoe bepaal je wat je eet? Dat heeft vaak te maken met de bezigheden die je die dag hebt en wie er mee eet. Een aantal recepten met aardappels uit de oven hebben we voor je verzameld.

Krieltjes uit de oven

Voor de combinatie krieltjes en oven hebben we een speciaal product ontwikkeld: Ovenkrieltjes! Ze zijn gekruid met mediterraanse kruiden en eenvoudig te bereiden. Bereid deze krieltjes in de oven en binnen een half uur zit je aan tafel. Sandra (van www.leukerecepten.nl) heeft een heerlijk recept ontwikkeld met de krieltjes voor in een Griekse ovenschotel met zelfgemaakte Tzatziki. Bekijk het recept van de krieltjes in de oven.

Gegratineerde Mini-Krieltjes uit de oven

Wil je minikrieltjes nét even wat spannender maken, maar dan wel zo dat de kinderen het óók lekker vinden? Gratineer de krieltjes in de oven dan eens met wat geraspte kaas. Bekijk het recept van gegratineerde ovenkrieltjes.

Aardappeltortilla uit de oven

Een heerlijke aardappelvariatie is een tortilla. Eenvoudig te maken van allerlei ingrediënten en binnen een half uur aan tafel. Dit recept is gemaakt met krieltjes en vis. Maar je kunt er ook een vegetarische variant van maken door de tonijn te vervangen door pittige geraspte kaas. Probeer dit aardappeltortilla recept eens.

 

Geen tijd voor, maar wel behoefte aan een verse en gezonde maaltijd?

Soms heb je behoefte aan een verse,  gezonde maaltijd die voedzaam is….maar daar is niet altijd tijd voor. Vooral zo vlak na het weekend wil je weer gezond de week beginnen, maar door laat thuiskomen vanuit werk of vroeg weer naar sport, ontbreekt vaak de tijd om zelf een maaltijd te bereiden. Recepten met aardappeltjes uit de oven zijn ideaal, makkelijk van tevoren te bereiden en tijdens de oventijd heb jij je handen vrij. En wil je nog wel graag een ‘personal touch’ aan je ovenschotel geven, probeer dan deze recepten eens. 

Aardappelgratin met courgette uit de oven

Heerlijke aardappelschijfjes uit de oven maar dan nèt even wat anders. Dit recept is een leuke variatie op de basis aardappelgratin. Om en om zijn de aardappelschijfjes afgewisseld met schijfjes courgette. Met wat toevoeging van olijfjes, zet je een heerlijke ovenschotel op tafel. Het volledige recept van deze ovenschotel lees je hier.

Aardappellasagne

Lasagne kennen de meesten van ons. Maar heb je dit wel eens gegeten met aardappelen? Een lekker recept met tot schijfjes gesneden aardappel voor in de oven. Dit is een leuk variatierecept en prima de avond van te voren voor te bereiden, zodat je het op de dag dat je het wilt eten, alleen maar in de oven hoeft te schuiven. Probeer het lasagne recept met aardappel eens.

 

Samen genieten van lekker eten uit de oven

Lekker op een vrijdagavond of in het weekend, wanneer de werkweek erop zit. Het is dan fijn om samen te genieten aan tafel, van elkaar en… van de maaltijd.  Alleen in de keuken staan is niet echt gezellig. Als je aardappels uit de oven bereidt, heb je tijdens de oventijd je handen vrij om gezellig bij je bezoek te zitten.  Probeer de volgende recepten uit de oven eens en je hebt direct een goede basis voor gespreksstof.

Taco friet met gehakttopping

Als je gezellig samen wilt tafelen en wilt genieten van een lekkere en leuke maaltijd is dit het perfecte recept om eens te proberen. Dit is eens wat anders en een goede combinatie van 2 guilty pleasures: taco’s en friet. Lekkere aardappeltjes uit de oven met een topping van gehakt. Je gasten zullen smullen! Bekijk hier dit lekkere recept van Taco Friet.

Ratatouille ovenschotel

Ratatouille betekent een ‘ratjetoe’, een combinatie van allerlei groenten. In deze ovenschotel gecombineerd met vis en lekker krieltjes uit de oven met rozemarijn. Of zoals de Engelse zeggen: Roast potatoes. Het hele ratatouille ovenrecept is hier te vinden.