Aardappels uit de oven à la Moink balls

Moink balls zijn een echte BBQ snack. Wij maken een variant met aardappel, net even anders. Het geeft je aardappel een heerlijke twist en leuk om te serveren!

4 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

706 kcal per portie

Hoe maak ik Aardappels uit de oven à la Moink balls?

Ingrediënten

Oma’s vastkokende aardappelen
  • Oma’s vastkokende aardappels
  • 200 gram bacon in plakjes
  • 150 gram spekjes
  • 75 gram boter of margarine
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • Takje verse tijm of 1/2 theelepel gedroogd
  • 800 gram Sperziebonen
  • 1 knoflookteentje uitgeperst of fijn gesnipperd
  • 150 ml crème fraiche
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper & zout naar smaak

Bereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, het kan eventueel ook in de airfryer.

Stap 2: Kook de aardappelen 3 minuten korter dan op de verpakking vermeld staat. En laat de aardappelen iets afkoelen.

Stap 3: Omwikkel de helft van de aardappelen met de plakjes bacon en zet eventueel vast met een prikker.

Stap 4: Besprenkel alle aardappel met wat olijfolie en zet in de oven airfryer tot dat de bacon bruin en krokant is ca. 8 à 10 minuten.

Stap 5: Braad ondertussen de saucijzen in 2 eetlepels boter en kook de sperziebonen beet gaar.

Stap 6: Giet de bonen af en voeg een eetlepel boter de ui en tijm toe. Zet kort terug op het vuur af en toe even om schudden.

Stap 7: Meng de crème fraiche met de knoflook. Serveer het geheel als een maaltijd met een flinke lepel crème fraiche op de aardappelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker