Aardappels poffen? Zo doe je dat!

Wist je dat een aardappel poffen heel eenvoudig is? Lees hier tips hoe aardappels poffen met de 5 lekkerste recepten met pofaardappel.

Wist je dat aardappels poffen helemaal niet zo moeilijk is? Het zit ‘m met name in het kiezen van de juiste aardappel en uiteraard een goede bereidingswijze, maar ook in de juiste topping. Maar hoe maak je gepofte aardappel? We zullen je alle tips & tricks geven voor de perfecte gepofte aardappel!

zo pof je een aardappel

Welke aardappel poffen?
Als je besluit om pofaardappelen te eten, begint je avontuur al in de supermarkt. De keuze aan aardappelen is enorm en je vraagt je ongetwijfeld af: welke aardappel poffen?

  • Wij adviseren dan aardappelen te kiezen die ca. 200 – 225 gram zwaar zijn. Dit is een mooi formaat om te poffen. Let ook op dat de aardappel mooi egaal van vorm is.
  • Heb je de ideale pofaardappel gevonden? Zorg  dan dat je thuis de aardappel goed schoon boent, dit kan met water en een keukenpapiertje. Droog daarna de aardappel goed af.
  • Vind je het moeilijk om zelf een juiste formaat pofaardappel  te vinden? Ga dan voor de CêlaVíta Pofaardappel. Het voordeel van de CêlaVíta Pofaardappelen is dat deze aardappel speciaal geselecteerd is op gewicht, schilkwaliteit en is ideaal om te poffen. Daarnaast weet je zeker dat ze klaar zijn in de tijd die op de verpakking staat. En dat is slechts binnen een kwartiertje! Je serveert de pofaardappel met de meegeleverde Yoghurt Knofkooksaus, lekker toch?!

Hoe maak ik gepofte aardappel?
Als we naar de bereidingswijze kijken, zijn er de volgende mogelijkheden:

  1. Aardappels poffen magnetron: dit is de meest eenvoudige variant, vooral als je de CêlaVíta Pofaardappelen gebruikt. Je hoeft hier enkel de verpakking in de magnetron te zetten, de tijd in te stellen en de magnetron doet z’n werk. Na 10 minuten heb jij een heerlijke gepofte aardappel. En de meegeleverde Yoghurt Knoflooksaus maakt het helemaal af.
  2. Aardappels poffen oven: dit wordt ook veel gedaan, maar is wel een tijdrovend klusje. Het handigst is als je de aardappel met een vork inprikt en daarna in aluminiumfolie verpakt. De gaatje in de aardappel zorgen ervoor dat de aardappel goed gaart in de oven. Maar hoe lang moet een gepofte aardappel in de oven? Dit hangt wel een beetje af van de grootte van de aardappel, maar houd ongeveer  een uur aan.
  3. Gepofte aardappel BBQ: zomers is aardappels poffen het leukst op de BBQ. Hoe maak je gepofte aardappel op de BBQ. Zorg dat je de aardappel goed verpakt in aluminiumfolie (prik er evt. wat gaatjes in met een vork. Laat de aardappel ca. 30-45 minuten garen tussen de kolen (afhankelijk van de grootte).
  4. Airfryer aardappel poffen: Prik met een vork een paar gaatjes in de aardappel en wikkel de aardappel in aluminiumfolie en zet ze ongeveer 30 min in de airfryer op 200°C.

Er zit ongetwijfeld een bereidingswijze voor je tussen die bij jou past.

Wat is lekker bij gepofte aardappel?
Over het algemeen wordt een pofaardappel geserveerd met een topping. De topping kan bestaan  uit een saus voor gepofte aardappel maar ook uit groentes of vlees/vis. We hebben een aantal recepten voor je verzameld met verschillende mogelijkheden. Recepten met pofaardappel vind je hier.