Haast iedereen is een liefhebber van kruidenboter. Wil je er een keer wat anders mee doen? Met 4 ingrediënten ben je klaar. To spice it up, kun je vlees of vis met oven groenten toevoegen. Smullen maar!
25 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
270 kcal per portie
Hoe maak ik aardappels met limoenboter?
- CêlaVíta Oma’s Vastkokende aardappelen (900 gram)
- 1 limoen
- Klein bosje verse platte peterselie
- 40 gram boter
- Snuf zout en peper
Bereiden
Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 16-18 minuten koken.
Stap 2: Halveer de limoen. Rasp van de helft de schil en pers deze helft uit. De andere helft wordt niet gebruikt. Knip de peterselie fijn.
Tip: Geen limoen in huis? Dit is ook lekker met citroen.
Stap 3: Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem, voeg limoenrasp, limoensap en zout en peper naar smaak toe.
Stap 4: Giet de aardappels af en laat ze even doorstomen. Schep de aardappels om met de limoenboter en garneer met fijngeknipte platte peterselie. Lekker met een stukje gegrilde zalm (met een schijfje limoen) en gewokte groene groenten zoals broccoli en sugar snaps!