In dit recept leer je om je eigen aardappelrösti te maken. De frisse venkelsalade maakt het helemaal af. En je proeft de zomer!
35 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
784 kcal per portie
Hoe maak ik Aardappelrösti met zalm en venkelsalade?
Ingrediënten
Voor de rösti:
- 1 zak Cêlavíta Oma’s aardappelen vastkokend, 500 gram
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 el boter
- Peper en zout, naar smaak
- 2 el zonnebloemolie
Voor de venkelsalade:
- 1 venkel, in dunne reepjes gesneden
- 1 kleine rode ui, in halve ringen gesneden
- 1 sinaasappel, in partjes gesneden
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1/2e el witte wijnazijn
- Peper en zout, naar smaak
- 50 g veldsla, gewassen
Voor de gebakken zalm:
- 2 moten zalm, zonder vel, 120 g per stuk
- Scheutje zonnebloemolie
- Peper en zout, naar smaak
Extra nodig:
Kaasrasp of rasp in foodprocessor, 2 antiaanbakpannen
Bereiden
Stap 1: Rasp de aardappels op de grove kaasrasp of met de foodprocessor. Doe de geraspte aardappelen samen met de gesnipperde ui, oregano, boter en peper en zout in een ruime kom en zet ze 2 minuten in de magnetron op 1000 Watt. Verwarm ondertussen een ruime bakpan voor met een scheut zonnebloemolie. De warme aardappelrasp doorroeren en daarna kan deze meteen in de bakpan en op matig vuur gebakken worden. Duw de aardappelrasp regelmatig iets aan in de pan, en draai de rösti om met behulp van een deksel. De rösti moet gaar worden en krokant gebakken aan twee zijden, dat duurt ongeveer 20 minuten.
Stap 2: Ondertussen kan de salade worden gemaakt; Meng de dungesneden venkel met de rode ui en sinaasappelpartjes. Meng er de olijfolie en witte wijnazijn doorheen en maak het op smaak met peper en zout. De veldsla meng je als laatste.
Stap 3: Bak de zalm in een voorverwarmde bakpan in een scheutje zonnebloemolie. Peper en zout de zalm tijdens het bakken. Laat de zalm zo lang mogelijk op 1 zijde bakken, op matig vuur, tot de zalm tot over de helft roze is opgetrokken, draai de moot dan 1 keer om. Het garen van de zalm zal zo’n 6 minuten duren en de zalm mag rosé blijven.
Stap 4: Laat de rösti uit de pan glijden op een snijplank, snijd de rösti in punten. Serveer de rösti met de zalm en de salade.