aardappellasagne

In de Italiaanse keuken heeft de aardappel niet de grootste rol. Daar brengen wij graag verandering in. Zin in Italiaans op andere wijze? Bereid dan deze heerlijke aardappellasagne boordevol groente voor en schuif hem in de oven wanneer je honger krijgt! Fijn voor een avond met vrienden. Dan hoeft er niemand in de keuken te staan, wanneer er gezelligheid plaatsvindt.

4 personen

40 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

745 kcal per portie

Hoe maak ik aardappellasagne?

Ingrediënten

Oma’s vastkokende aardappelen
  • CêlaVíta Oma’s Vastkokende aardappelen (900 gram)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 fles tomatensaus (800 ml)
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels melk
  • 50 gram geraspte belegen Goudse kaas

Extra nodig:

Ovenschaal

Voorbereiden

Stap 1: Kook de aardappels in weinig water ongeveer 10 minuten en giet ze af. Laat ze goed uitlekken.

Bereiden

Stap 2: Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit in 5 minuten rul. Breng het gehakt op smaak met de basilicum, zout en peper.

Stap 3: Snij de aardappels in plakken van ongeveer 1/2 cm. Leg een laagje aardappels in een ingevette schaal. Verdeel er een deel van het gehakt over en schenk er wat tomatensaus over. Herhaal de lagen tot alles gebruikt is. Eindig met een laag aardappels.

Tip: Voeg voor een groentelasagne plakjes courgette toe.

Stap 4: Roer de crème fraîche los met de melk en wat peper. Schenk de crème fraîche over de aardappelschotel en bestrooi met de kaas.

Stap 5: Laat de lasagne in de oven in 30-40 minuten gaar worden en goudbruin kleuren. Serveer met een frisse groene salade.

Misschien vind je dit ook wel lekker