Aardappelen… wij maken er koeken van! Zelfs koeken die wel mogen van de schijf van vijf. Voeg de andijvie toe voor een gezonde twist, zo heb je lekker, gezond én snel je buik rond. Ook leuk voor op een feestje!
20 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
Hoe maak ik aardappelkoeken met andijvie?
- CêlaVíta Oma’s Kruimige Aardappelen (900 gram)
- Klontje boter
- Scheutje melk
- 150 gram bloem
- 1 ei
- 75 gram geraspte kaas
- 200 gram andijvie
- 2 theelepels mosterd
- Flinke snuf peper en zout
Bereiden
Stap 1: Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 2: Giet de aardappels af en stamp ze samen met de boter, melk, mosterd, peper en zout fijn.
Stap 3: Voeg de andijvie, kaas en het ei toe. Schep als laatste de bloem erdoor. Is je mengsel nog erg zacht, voeg dan nog een beetje extra bloem toe.
Tip: Niet zo’n andijvie-fan? Probeer deze aardappelkoeken dan eens met spinazie of prei. Voor een extra bite zou je ook nog uitgebakken spekreepjes kunnen toevoegen.
Stap 4: Vorm met je handen de koeken en leg deze op een bord met een laagje bloem of schep de stamppot direct in een pan met een beetje boter.
Tip: Vind je het een gedoe (of vies) om de koeken te vormen met je handen? Schep dan gewoon wat stamppot direct in de pan en druk deze iets plat. Zo zijn ze niet perfect rond, maar smaken wel net zo lekker!
Stap 5: Bak de aardappelkoeken ca. 3 tot 5 minuten aan beide zijden tot ze iets bruin en krokant zijn.