Best lastig om zelf te maken zo’n gratin. Daarom hebben wij een recept gevonden die het eenvoudig houdt. Start met de courgette en leg de aardappelen en courgettes dakpansgewijs in deze gratin en dan zit je gebakken!
35 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
675 kcal per portie
Hoe maak ik aardappelgratin met courgette?
- CêlaVíta Oma’s Vastkokende aardappelen (500 gram)
- 2 courgettes
- 10 zwarte olijven
- 200 ml (soja)room
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 1 teentje knoflook
- Snuf peper en zout
Extra nodig:
Ovenschaal
Voorbereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de aardappels en courgettes in plakken van ca. 1 cm dik. Halveer de olijven.
Bereiden
Stap 2: Leg de plakken aardappel en plakken courgette dakpansgewijs in de ovenschaal. Steek de gehalveerde olijven er tussen.
Tip: In plaats van olijven kun je ook stukjes semi-zongedroogde tomaten tussen de courgette en aardappel steken.
Stap 3: Meng de room met de helft van de kaas en pers er het teentje knoflook boven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel over de plakken aardappel en courgette.
Stap 4: Strooi de rest van de kaas over de ovenschaal en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten.