Ga naar de inhoud
`
Aardappelgratin met courgette
Best lastig om zelf te maken zo’n gratin.  Daarom hebben wij een recept gevonden die het eenvoudig houdt. Start met de courgette en leg de aardappelen en courgettes dakpansgewijs in deze gratin en dan zit je gebakken!
Hoofdgerecht
2 personen
35 minuten
Ingrediënten:
Product
  • CêlaVíta Oma’s Vastkokende aardappelen (500 gram)
  • 2 courgettes
  • 10 zwarte olijven
  • 200 ml (soja)room
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Snuf peper en zout
Bereidingswijze

Voorbereiden

 

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de aardappels en courgettes in plakken van ca. 1 cm dik. Halveer de olijven.

 

Bereiden

 

Stap 2:

Leg de plakken aardappel en plakken courgette dakpansgewijs in de ovenschaal. Steek de gehalveerde olijven er tussen.

 

Tip: 

In plaats van olijven kun je ook stukjes semi-zongedroogde tomaten tussen de courgette en aardappel steken.

 

Stap 3:

Meng de room met de helft van de kaas en pers er het teentje knoflook boven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel over de plakken aardappel en courgette.

 

Stap 4:

Strooi de rest van de kaas over de ovenschaal en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker