aardappelfrittata

Het is meestal zondag als de koelkast de restjes van de week heeft opgespaard. Daar weten wij wel raad mee! Ontdek onze aardappel-frittata! Varieer en experimenteer met je restjes en voeg onze basilicum-knoflook aardappeltjes toe voor een sterke basis. Restjes sparen was nog nooit zo lekker.

4 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

485 kcal per portie

Hoe maak ik Aardappelfrittata?

Ingrediënten

Verse opbak aardappeltjes
  • CêlaVíta Oma’s Opbakaardappelen (450 gram)
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 tomaten
  • 1 bol mozzarella (250 gram)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 5 eieren
  • 75 gram rucola

Voorbereiden

Stap 1: Pel en snipper de ui. Maak de wortel en de bleekselderij schoon en snij deze in kleine blokjes. Was de tomaten en snij deze in blokjes. Haal de mozzarella uit het vocht en snij de kaas in kleine blokjes.

Bereiden

Stap 2: Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de ui, wortel en bleekselderij op laag vuur ongeveer 3 minuten. Voeg de aardappels toe en bak deze 2 minuten mee.

Stap 3: Klop ondertussen de eieren los met zout en peper. Schep de tomaat en mozzarellablokjes door het ei. Doe het aardappelmengsel bij het ei. Roer alles goed door en schenk het geheel terug in de pan.

Stap 4: Bak het geheel ongeveer 10 minuten tot het ei gestold is. Leg een deksel op de pan om ook de bovenkant goed te laten stollen. Zet eventueel de laatste minuten de pan onder een hete grill om het ei ook aan de bovenkant te laten stollen.

Stap 5: Laat de frittata een een paar minuten nagaren. Verdeel de rucola over de frittata en besprenkel met de rest van de olijfolie.

Tip: Ook leuk om de frittata in ruitjes te snijden en te serveren als tapashapje.

Misschien vind je dit ook wel lekker