Dit is een bijgerecht dat je na 1x keer proeven al bijblijft! Haal hazelnoten tevoorschijn voor een bijgerecht dat werkelijk overal bij past. Vlees, vis en heerlijke oosterse groenten, het past bij allemaal!
20 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
585 kcal per portie
Hoe maak ik aardappelen met rozemarijn en hazelnoten?
- CêlaVíta Oma’s Vastkokende aardappelen (500 gram)
- 3 takjes rozemarijn
- 50 gram ongezouten blanke hazelnoten
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Bereiden
Stap 1: Kook de aardappels in weinig water met 2 hele takjes van de rozemarijn in 16-18 minuten gaar.
Stap 2: Verhit een koekenpan (zonder vet) en rooster de hazelnoten tot ze iets bruin worden en lekker beginnen te ruiken. Laat de hazelnoten afkoelen.
Stap 3: Verwarm de crème fraîche in steelpan en ris de naaldjes van het overgebleven takje rozemarijn. Hak de naaldjes fijn en voeg ze toe aan de crème fraîche.
Tip: voor een minder vette variant kun je de crème fraîche vervangen door kookroom light.
Stap 4: Hak de hazelnoten grof.
Stap 5: Giet de aardappels af, verwijder de rozemarijntakjes en verdeel de aardappels over de borden. Schenk de crème fraîche erover, bestrooi met de gehakte hazelnoten.
Stap 6: Serveer met een gebakken scholletje en gekookte worteltjes of gewokte paksoi.