Wat is de beste plek om thuis je aardappelen te bewaren?

Gebakken aardappelen bewaren of gekookte aardappelen wat is eigenlijk de beste plek? En op welke temperatuur kun je aardappels het beste bewaren? Uit ervaring weten we dat veel mensen aardappelen op een verkeerde plek bewaren.

Ongebakken, CêlaVíta aardappeltjes bewaren

De beste plek voor het bewaren van onze aardappeltjes is op de onderste plank in de koelkast, direct boven de groentela. Dit is namelijk de koudste plek in de koelkast. Je kunt de aardappelen daar bewaren tot de THT-datum op de verpakking. Een aangebroken verpakking met aardappelen bewaar je op dezelfde plek. We adviseren de aangebroken verpakking met aardappeltjes binnen een dag te consumeren. Ongeschilde aardappels, waar je zelf bijvoorbeeld friet van snijdt, bewaar je op een koele donkere plek, buiten de koelkast.

Gebakken aardappelen bewaren voor een later moment

Heb je gebakken aardappeltjes over, bewaar deze dan gerust voor een later moment! Zorg dat de aardappeltjes eerst buiten de koelkast in maximaal 2 uur afkoelen en bewaar ze vervolgens afgesloten in de koelkast. Consumeer de aardappeltjes binnen 24 uur.