Had jij ooit gedacht dat je deze zoete lekkernij kunt maken met onze aardappel? Wij namen de proef op de som…en zie hier het resultaat. Dat wordt smullen!
90 minuten bereidingstijd
Borrel
Hoe maak ik aardappeldonuts?
- CêlaVíta kruimige aardappelen
- 50 gram suiker
- 30 gram boter
- 0,5 zakje gist
- 1 ei
- 1 theelepel zout
- 330 gram bloem
- poedersuiker
Voorbereiden
Stap 1: Breng water met een beetje zout aan de kook en kook 3 aardappels in het water gaar.
Stap 2: Giet de aardappels af en bewaar 125 ml kookvocht. Stamp de aardappels samen met de suiker tot puree.
Stap 3: Smelt de boter in het achtergehouden warme kookvocht en los de gist erin op.
Stap 4: Roer het ei met het zout door de aardappelpuree en voeg het boterwater toe. Meng de bloem erdoor en kneed tot een zacht en elastisch deeg.
Stap 5: Rol het deeg uit en snijd er grote cirkels uit met een uitsteker. Maak in het midden een gaatje. Laat het deeg circa een half uur rijzen onder plasticfolie ingevet met olie.
Tip: Je kunt ook prima een grote beker of kom als uitsteker. gebruiken. Voor het gaatje middenin is een appelboor handig.
Bereiden
Stap 6: Verhit de frituurolie tot 180 °C. Bak de aardappeldonuts aan elke kant circa 3 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat de donuts uitlekken en bestrooi met poedersuiker.