aardappel Gado Gado met satésaus

Soms is het goed om met de wetten te spotten. Gado Gado met rijst? Wij vervangen de rijst door aardappeltjes. Een smaakcombinatie waarvan we geloven dat men in Indonesië enthousiast wordt. Varieer met paprika, paksoi en wortel en bedek daarna alles met een laagje satésaus. Welke groentes kom jij tegen?

4 personen

30 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

635 kcal per portie

Hoe maak ik Aardappel gado gado met satésaus?

Ingrediënten

Wokjes
  • Cêla Víta Wokjes (450 gram)
  • 4 eieren
  • 150 gram taugé
  • Klein zakje cassave-kroepoek
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram sperziebonen
  • 300 gram Chinese kool
  • 3 eetlepels kokosolie

Voor de satésaus:

  • Stukje verse gember (ongeveer 3 cm)
  • 200 ml kokosmelk
  • 8 eetlepels pindakaas
  • 1 theelepel sambal
  • Snuf zout en peper

Bereiden

Stap 1: Kook de eieren hard. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen 3 minuten en giet ze af.

Stap 2: Snij de Chinese kool in reepjes. Verhit de olie in een wok. Bak hierin de wokaardappels samen met de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de sperziebonen en Chinese kool toe en roerbak alles met af en toe omscheppen in ongeveer 6 minuten gaar.

Stap 3: Maak ondertussen de satésaus. Schil de gember. Verhit de kokosmelk met de pindakaas en rasp de gember erboven. Blijf roeren tot de saus bindt. Breng op smaak met sambal, zout en peper.

Tip: Nóg sneller klaar? Gebruik dan kant-en-klare satésaus.

Stap 4: Snij de eieren in parten. Schep de taugé door de groenten en aardappels en bak nog even mee. Verdeel de groenten over een grote schaal en schenk een deel van de satésaus erover. Garneer met de eieren en cassave-kroepoek. Serveer met de rest van de satésaus.

Misschien vind je dit ook wel lekker