Aardappel-frittata uit de oven met salami en prei

Hartige taart, daar denk je niet elke dag aan! Wedden dat dit recept dat gaat veranderen? Met oma’s kruimige aardappelen creëer je een heerlijke zachte basis voor deze hartige (oude) taart. Speel eens met je eten! Varieer met verschillende soorten groenten en voeg een tomaten salade toe voor een frisse touch!

4 personen

20 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

490 kcal per portie

Hoe maak ik aardappel-frittata uit de oven met salami en prei?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Oma’s kruimige aardappelen (500 gram)
  • 750 gram prei
  • 250 gram salami worst
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • Snufje peper

Extra nodig:

Lage taartvorm of quichevorm

Bereiden

Stap 1: Kook de aardappels in een bodem water in 10 minuten bijna gaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.

Stap 2: Maak de prei schoon en snij deze in ringen. Snij de salami in blokjes.

Stap 3: Verhit een grote koekenpan of braadpan en bak hierin de salamiblokjes in een paar minuten knapperig. Voeg de prei toe en bak mee tot de prei is geslonken. Laat het geheel wat afkoelen.

Stap 4: Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aardappels in blokjes. Klop de eieren los met de melk en peper. Schep de aardappels en de prei door elkaar. En meng het geheel met de losgeklopte eieren.

Stap 5: Doe het aardappelmengsel over een in platte ronde ovenschaal of een quichevorm. Strijk de bovenkant glad en bak de frittata in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en bruin.

Tip: Zet de laatste paar minuten de grill-stand aan voor een nog knapperiger korstje.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Bloemkoolsteak