JUS….VOOR BIJ JE AARDAPPELS

De jus die oma vroeger maakte, is bijna niet te evenaren. Maar hoe maak je nu ècht lekkere jus? Wij denken hét ultieme recept gevonden te hebben. Een beetje van onszelf en een beetje van oma.

Ingrediënten

Lekkere jus (kan ook zonder vlees)
1 sjalotje
2 takjes tijm
2 eetlepels boter
2 eetlepels tomatenpuree
200 ml bouillon
sojasaus

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalotjes en ris de tijmblaadjes van de takjes. Verhit de boter in een pan met dikke bodem (of gebruik de boter waarin vlees gebakken is). Fruit het sjalotje en de tijm heel zachtjes zeker 10 minuten tot de sjalot zacht is.

Roer de tomatenpuree erdoor en bak al roerend mee. Schenk de bouillon erbij, roer alles goed los en laat inkoken.

Wrijf de jus door een zeef en breng op smaak met sojasaus, peper en eventueel een snufje zout.