5 recepten met gebakken aardappelen

Aardappelen kun je in vele vormen en maten eten, maar ook op verschillende manieren bereiden.

Recepttips met gebakken aardappelen

Aardappelen worden nog steeds gemiddeld 3 keer per week gegeten. Vroeger vooral gekookt, maar nu ook steeds meer gebakken of uit de oven of airfryer.

Een lekker recept met gebakken aardappelen hoeft niet zo moeilijk te zijn. Als je bijvoorbeeld wat reepjes spek en uien ringen meebakt, heb je al een leuke spek-ui variatie, maar wat plakjes champignons toevoegen tijdens het bakken is ook een succes. Je kunt ook variëren met kruiden: voeg eens wat tijm en zeezout over je gebakken aardappelen en je hebt al een hele andere smaakvariatie.

5 Lekkere recepten met gebakken aardappelen

Wil je écht eens iets anders, probeer dan dit recept eens met spinazie en walnoten. Op deze manier maak je van je gebakken aardappeltjes écht eens wat anders.

 

Wil je de Hollandse aardappel een oosters tintje geven? Maak er dan gadogado van. In dit recept leggen we je uit hoe je de gebakken aardappeltjes oosters maakt.

Een lekkere variatie op de alom bekende minikrieltjes. Voeg er eens wat reepjes paprika toe en wat pittige kruiden. En je krijgt een maaltijd met wat meer pit.

Of combineer je aardappeltjes met champignons of andere paddenstoelen? In het volgende recept geven we je handige tips.

Eens wat anders dan een mayonaisepot op tafel bij je Minikrieltjes? Maak dan eens zelf Joppiesaus. Heel simpel en het smaakt superlekker!

Nog niet ‘het recept gevonden? We hebben alle recepten met gebakken aardappels voor je verzameld. Er zit ongetwijfeld een successrecept voor jou tussen!

Aardappels krokant bakken: hoe doe je dat?
Wij krijgen regelmatig de vraag: hoe krijg je je aardappeltjes nu mooi krokant van buiten en gaar van binnen? Het blijkt dus niet voor iedereen eenvoudig om een aardappeltje mooi rondom krokant te krijgen, zonder dat hij aanbrandt. Daarom hebben we een eenvoudige how-to gemaakt waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe het aardappels bakken het makkelijkst gaat. Het belangrijkste is: omschudden! Niet met een spatel, maar met de pan.