5 makkelijke BBQ recepten

Eens wat anders bij de barbecue? Probeer dan deze makkelijke bbq recepten eens. Ze variëren van salade tot pofaardappel. Genieten!

Als de zon wat feller begint te schijnen en de temperatuur boven de 20 graden komt, dan begint het buiten eten weer te kriebelen. De allereerste keer dat de BBQ aangaat is ongetwijfeld de BBQ die je je het best blijft herinneren. Maar wat leg je op de BBQ? Het begint vaak met het opdoen van BBQ ideeën voor recepten zoals BBQ bijgerechten of BBQ salades maar vergeet de lekkere sausjes ook zeker niet.

Speciaal voor deze zomer, hebben wij een aantal heerlijke en gemakkelijke BBQ recepten voor je op een rijtje gezet.

Gepofte aardappel met garnalenvulling.
Aardappels poffen heeft een grote aantrekkingskracht: leuk om te bereiden en lekker om te eten! We hebben hiervoor een heerlijk recept waarbij de verrassing hem in de vulling zit. Ideaal en gemakkelijk als BBQ bijgerecht.

Aardappelspiesjes met rozemarijn.
Wist je dat aardappeltjes op de BBQ best lekker zijn? Rijg ze eens op een takje rozemarijn en pof ze gaar op de BBQ!

Lekkere maaltijdsalade voor buiten.
Als de temperatuur zo boven de 20°C is, is een maaltijdsalade wel lekker verkoelend. Maak eens een deze Italiaanse salade met basilicum knoflookaardappeltjes. Heerlijk met je bord op schoot buiten genieten!

Aardappelsalade bijgerecht
Deze aardappelsalade leent zich perfect als bijgerecht bij de BBQ. Simpel en eenvoudig, maar zonder enige concessies in smaak.

Heerlijke sausjes voor bij de BBQ
Even snel buiten eten? Bereid je vlees heerlijk op de BBQ en maak er lekkere ambachtelijke friet bij. En serveer met deze verrassende sausjes. Genieten!

Al deze recepten zijn heerlijke bijgerechten voor bij de BBQ. Je kunt natuurlijk ook groente op de BBQ bereiden. Rijg daarvoor wat paprika, courgette (het staat leuk aan een stokje als je ze schaaft met een kaasschaaf/dunschiller en ze gekruld rijgt), champignon en ui op een stokje en kruid deze licht. Smakelijk én ook nog eens gezond. En daarnaast ook een ideale recepttip voor bij een vegetarische BBQ.

Het vlees kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen. Maar zelf je vlees kruiden is natuurlijk ook leuk. Probeer dan eens rubkruiden, deze zorgen ervoor dat het vlees een lekkere bite blijft houden en door het krokante laagje blijven de sappen beter in het vlees zitten zodat het malser blijft.

Ben je op zoek naar nog meer makkelijke BBQ recepten en tips? Bekijk dan eens deze pagina, hier hebben we alle recepten voor bij of op de BBQ voor je verzameld.