Komen je vrienden onverwacht binnenvallen, dan heb je met deze originele frietjes altijd een recept klaarliggen. Door deze combinatie van 3 soorten verse friet en gehaktballetjes met kwark dip zitten jullie binnen 35 minuten in Griekenland. Maak het gerecht nóg iets feestelijker door wat kleur toe te voegen met een lekkere rode of groene paprika.
40 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
670 kcal per portie
Hoe maak ik 3 soorten patat-friet met kwarkdip en Griekse gehaktballetjes?
- 700 g CêlaVíta oma’s echt verse patat-friet
- 400 gram winterwortels
- 400 gram pastinaak
- 1 klein bosje verse peterselie
- 4 eetlepels olijfolie
- 300 gram rundergehakt
- 1 ei
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
Voor de dip:
- 200 gram volle kwark
- 1 klein bosje verse koriander
- 1 klein bosje verse peterselie
- Snuf peper en zout
Voorbereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.
Bereiden
Stap 2: Borstel de wortels en pastinaak. Snij de wortels en pastinaken in de lengte in parten. Snij de parten in stukken die ongeveer even lang zijn als de friet. Schep 2 eetlepels olie door de groenten.
Stap 3: Verdeel de friet met de wortel en pastinaak over de bakplaat van de oven. Bak de friet en groenten in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin. Schud halverwege een keer om.
Tip: Nog kleurrijker? Rooster dan wat repen rode en groene paprika mee in de oven.
Stap 4: Meng het gehakt met het ei, zout, peper en kaneelpoeder. Voeg ook een mespunt komijn toe. Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een golfballetje.
Stap 5: Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 8 minuten bruin en gaar.
Stap 6: Maak ondertussen de dip: meng de kwark met zout, peper en de rest van de komijn. Knip de koriander en peterselie fijn en meng deze door de kwark.
Stap 7: Bestrooi de 3 soorten friet eventueel met zout en serveer ze met de gehaktballetjes en de kwarkdip. Genieten maar, van dit heerlijke friet recept!