Patates Nacho’s

  • 30 min gerecht 30 min gerecht
  • Voor 6 personen voor 6 personen

Patates Nacho’s

  • Voor 6 personen
  • 30 minuten bereidingstijd

Dit recept is een samenwerking met Brendakookt

  • 30
    min

    gerecht

  • 6 personen

Gemaakt met

Gemaakt met

Ingredienten:

  • 1 verpakking CêlaVíta Robuust gesneden Friet
  • 2 Jalapeño pepers
  • 1 rode ui
  • 80 gram chorizoworst
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 6 plakjes cheddar kaas
  • Tomatensalsa:
    - 2 tomaten
    - 2 stengels lente-ui
    - peper en zout
    - 1 teentje knoflook
    - klein beetje citroensap

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de frieten over de bakplaat en bak ze 15 minuten voor.
  2. Snijd ondertussen de chorizo en rode paprika in blokjes en de rode ui, jalapeño pepers en lente-ui in ringen.
  3. Meng de blokjes in chorizo, ringen rode ui, pepers en lente-ui met de voorgebakken frieten. Beleg dit met de cheddar kaas en verwarm het nog 10 minuten in de oven.
  4. Bereid ondertussen de tomatensalsa door de tomaten heel erg fijn te hakken (bijvoorbeeld met een keukenmachine). Meng de fijngehakte tomaten met een geperst teentje knoflook, klein beetje citroensap en peper en zout. Garneer de tomatensalade met ringetjes lente-ui.

Lekker als borrelhapje!


Patates Nacho’s

30 min gerecht voor 6 personen

Ingredienten:

  • 1 verpakking CêlaVíta Robuust gesneden Friet
  • 2 Jalapeño pepers
  • 1 rode ui
  • 80 gram chorizoworst
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 6 plakjes cheddar kaas
  • Tomatensalsa:
    - 2 tomaten
    - 2 stengels lente-ui
    - peper en zout
    - 1 teentje knoflook
    - klein beetje citroensap

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de frieten over de bakplaat en bak ze 15 minuten voor.
  2. Snijd ondertussen de chorizo en rode paprika in blokjes en de rode ui, jalapeño pepers en lente-ui in ringen.
  3. Meng de blokjes in chorizo, ringen rode ui, pepers en lente-ui met de voorgebakken frieten. Beleg dit met de cheddar kaas en verwarm het nog 10 minuten in de oven.
  4. Bereid ondertussen de tomatensalsa door de tomaten heel erg fijn te hakken (bijvoorbeeld met een keukenmachine). Meng de fijngehakte tomaten met een geperst teentje knoflook, klein beetje citroensap en peper en zout. Garneer de tomatensalade met ringetjes lente-ui.

Lekker als borrelhapje!